Grafstenen Nieuwkoop

Terwijl u de begraafplaats van Nieuwkoop bezoekt, loopt u meerdere grafstenen voorbij. De ene nog mooier dan de ander. Het ontroert u. Niet in de laatste plaats omdat u er ook een voor een overleden geliefde wilt ontwerpen. Voor de mooiste grafzerken van Nieuwkoop kunt u bij Steenhouwerij Van Dam Natuursteen terecht. Samen ontwerpen wij een grafsteen die perfect bij de persoon van de overledene in Nieuwkoop past.

Bekijk hier onze brochure!

Gemeentelijke begraafplaatsen

In en rondom Nieuwkoop zijn vier gemeentelijke begraafplaatsen te vinden. Namelijk:

  • Ter Aar, Westkanaalweg;
  • Nieuwkoop, Reghthuysplein;
  • Zevenhoven, Dorpsstraat;
  • Nieuwveen, Kerkstraat.

Grafstenen Nieuwkoop

Voorwaarden aan grafstenen

Aan het ontwerp van uw grafsteen worden in Nieuwkoop eisen gesteld. De beheerder van de begraafplaats moet dan ook eerst zijn of haar goedkeuring geven. Eerder kan uw grafzerk niet in Nieuwkoop worden geplaatst. Wij verzorgen deze goedkeuring voor u, u hoeft hier zelf dus niets voor te doen. 

Bij particuliere graven geniet u twee mogelijkheden. U kunt er in de eerste plaats voor kiezen om in Nieuwkoop een staande grafsteen te laten plaatsen. In dat geval mag het monument maximaal 100 cm hoog, 80 cm breed en 15 cm dik zijn. Een liggend model mag maximaal 180 cm lang, 80 cm breed en 8 cm dik zijn. In Nieuwkoop kunt u ook op een algemeen graf een grafsteen plaatsen. Deze liggende variant mag maximaal 50 x 60 x 80 cm zijn. De helling moet 15 graden zijn.

Overige begraafplaatsen

Ook de Rooms Katholieke Kerk biedt inwoners van uw Zuid-Hollandse gemeente een laatste rustplaats aan. Hiervoor zijn verschillende begraafplaatsen ingericht, waaronder: De Meije, Langelaar en Zevenhoven. De regels kunnen - wanneer het om de gedenkstenen gaat - van elkaar verschillen. Wilt u voor een van deze begraafplaatsen in Nieuwkoop een grafsteen laten ontwerpen? Dan zoeken wij dat graag voor u uit.

Een grafmonument van Van Dam Natuursteen

Het ontwerpen van een grafsteen - in Nieuwkoop of ergens anders - is een zeer persoonlijk proces. Dat snappen wij bij Van Dam Natuursteen maar al te goed. Als specialist in grafmonumenten betrekken wij u dan ook zo veel mogelijk bij onze dienstverlening. Van ontwerp tot de plaatsing. U bepaalt in hoeverre u hierbij aanwezig wilt zijn. In Nieuwkoop komen grafstenen in verschillende maten en vormen voor. Zo vervaardigen onze steenhouwers onder andere:

In Nieuwkoop op zoek naar grafstenen?

Een overlijden is een verdrietige en drukke aangelegenheid. Opeens komt er van alles op u op af. Nu de rust weer een beetje is teruggekeerd, is het tijd om in Nieuwkoop op zoek te gaan naar een grafsteen. Steenhouwerij Van Dam Natuursteen - nabij Nieuwkoop - helpt u graag bij het ontwerpen van uw grafzerk. Neem vandaag nog contact met ons op! Dit kan door te bellen naar 0348 460 828. U bent ook van harte welkom in ons showroom aan de Bierbrouwersweg 25 in Woerden. Welke grafsteen wilt u in Nieuwkoop laten plaatsen?