Ruwe grafstenen

Op zoek naar een ruwe grafsteen? Veel mensen hebben iets met de natuur. Ruwe grafstenen zijn over het algemeen dan ook erg gewild. Ruwe stenen komen direct uit de natuur, uit allerlei landen ter wereld. De vorm van een ruwe steen is niet bewerkt door machines of gereedschappen. Dit maakt de steen uniek. Van deze is er maar één.

Bij het plaatsen van een ruwe grafsteen moet er met een aantal zaken rekening gehouden worden. Zo moet er altijd een betonnen fundatie onder het grafmonument aangebracht worden. Dit is verplicht vanuit de begraafplaats. Ook dient er rekening gehouden te worden met de buitenmaten van het graf. De buitenmaten verschillen per begraafplaats. Hierbij is het ook rekening te houden om voldoende ruimte over te houden voor beplanting en om het grafmonument te onderhouden.

Van Dam Natuursteen 10 /10 - 6 beoordelingen
Grafsteen met rvs lantaarn
Grafsteen ruw uit de natuur

Omranding van een ruwe grafsteen

Er kunnen verschillende materialen gebruikt worden voor de omranding van de ruwe grafsteen. Een ruwe grafsteen kan goed gecombineerd worden met Cortenstaal, RvS of een graniet soort. Dit zijn duurzame materialen met hun eigen specifieke eigenschappen. Tijdens een adviesgesprek informeren we u graag over de voor- en nadelen van de verschillende materialen.

Om tekst aan te brengen op een ruwe grafsteen is er creativiteit nodig vanuit de steenhouwer of de familie van de nabestaande. Er kan bijvoorbeeld gewerkt worden met glasplaten met hierop tekst (deze glazen plaat kan tegen de ruwe grafsteen geplaatst worden).

Onderhoud van een ruwe grafsteen

Vaak geven nabestaanden aan liever geen, of zo min mogelijk onderhoud uit te willen voeren aan het grafmonument. Op een ruwe grafsteen (een steen uit de natuur) laat men de natuur vaak zijn gang gaan. Veel mensen vinden het juist mooi als de natuur haar sporen achterlaat op het monument.

grafsteen ruw met glasplaat te Utrecht
Grafsteen met bronzen belettering

Belettering van een ruwe grafsteen

Natuurlijk is het wel van belang dat de tekst op de ruwe grafsteen altijd zichtbaar blijft. Vaak maakt men gebruik van bronzen letters. Hierbij kunnen er diverse stijlen toegepast worden. De bronzen letters kunnen los op de ruwe grafsteen geplaatst worden. Ook is het mogelijk om de letters aan elkaar te goten. Dit zorgt voor een strakke indruk. Ook is het mogelijk gebruik te maken van een brons of aluminium plak in verschillende kleuren. Het voordeel hiervan is dat teksten en afbeeldingen erg klein gemaakt kunnen worden. De teksten en afbeeldingen zijn te maken in alle gewenste afmetingen. Vervolgens is het mogelijk om een plekje op de ruwe steen uit te zoeken waar de plaat bevestigd kan worden.

Accessoires rondom een ruwe grafsteen

Om de grafsteen eventueel 'eigen' te maken, is het mogelijk om gebruik te maken van diverse accessoires. Hierbij kan men bijvoorbeeld kiezen voor bronzen vogeltjes of andere accessoires. Ook is het mogelijk de ruwe steen onderdeel te maken van een thema. In ons adviesgesprek zullen we alle mogelijkheden met u doorspreken. Hierbij bespreken we onder andere ook de opstelling van het grafmonument. Wij zijn pas tevreden wanneer u tevreden bent. Het is voor u mogelijk om bij de plaatsing van de ruwe grafsteen aanwezig te zijn. Veel mensen maken gebruik van deze optie en ervaren dit als mooi om mee te maken.

accessoires rondom een grafsteen
Grafsteen met brons en ruwe steen Culemborg

De juiste ruwe steen vinden

In onze showroom staan meerdere ruwe grafstenen opgesteld. Wilt u de stenen komen bekijken? Wij raden u aan om van te voren een afspraak te maken. We kunnen dan ruim de tijd voor u nemen om u goed te adviseren.

De Werkplaats

De Plaatsing Van Onze Monumenten