Cortenstaal grafmonument

Op zoek naar een grafmonument van cortenstaal? Bij Van Dam Natuursteen kunt u terecht voor uiteenlopende toepassingen van cortenstaal in grafstenen. Wij maken het grafmonument van cortenstaal volledig op maat. Hieronder kunt u enkele voorbeelden bekijken van grafmonumenten waarbij gebruik is gemaakt van cortenstaal.

Van Dam Natuursteen 10 /10 - 6 beoordelingen

Grafsteen van cortenstaal en natuursteen te Harmelen

Grafstenen met sokkels van cortenstaal worden volledig afgelast en afgewerkt. U kunt bij ons terecht voor uiteenlopende toepassingen van cortenstaal in grafstenen. Met een 3D-tekenprogramma geven wij een goed beeld van uw wensen en ideeën.

Grafsteen met Cortenstaal en graniet
grafsteen van cortenstaal

Grafsteen van cortenstaal te Meteren

Een persoonlijk en op maat gemaakt cortenstalen grafsteen. Wij ontwerpen, monteren en plaatsen op maat gemaakte cortenstalen grafstenen door heel Nederland. Wij nodigen u uit om inspiratie op te doen in onze grote showroom en een open werkplaats.

Grafsteen van cortenstaal met ruwe natuursteen en glas te Woerden

Cortenstaal randen en omlijstingen voor grafstenen worden op maat gemaakt. De hoekverbindingen worden volledig gelast zodat er een mooi eindresultaat ontstaat. Cortenstaal en glas laten zich goed combineren in een grafsteen. Door de natuurlijke look van het geroeste staal is het met vele materialen te combineren.

grafsteen met cortenstalen rand te Woerden
grafsteen met sierlijk cortenstaal

Grafsteen van cortenstaal met ronde vorm en uitgesneden tekst te Alphen aan den Rijn

Cortenstaal is alleen verkrijgbaar in vlakplaatmateriaal. Vormen ontstaan door het plaatmateriaal te buigen en te lassen. Ook kunnen vormen, figuren en teksten worden uitgesneden door middel van laser of watersnijden. De cortenstalen grafstenen worden naar uw specifieke wensen gemaakt en geplaatst op de begraafplaats. Wij vinden het prettig dat familie en vrienden bij plaatsen aanwezig zijn.

Grafsteen van cortenstaal met glas te Woerden

De cortenstalen grafstenen van Van Dam Natuursteen worden geroest aangeleverd en geplaatst op de begraafplaats. Cortenstaal is een metaallegering en juist door de toevoeging van de andere metalen aan het ijzer ontwikkelt zich bij cortenstaal een vaste roestlaag. Oxidehuid, die het dieperliggende materiaal afschermt van zuurstof. Hierdoor hebben grafstenen met cortenstaal weinig onderhoud nodig.

grafsteen met cortenstaal kruis
grafsteen corte staal levensweg

Grafsteen met cortenstalen levensweg te Maarn

Op onze website staan grafstenen van cortenstaal in combinatie met anderen duurzame materialen zoals natuursteen, glas en RvS. Grafstenen van cortenstaal of met cortenstaal onderdelen worden met de grootste zorg gemaakt, gemonteerd en geplaatst. Uw wensen zijn bepalend voor het ontwerp, de uitvoering en de plaatsing.

Grafsteen met uitgesneden letters

In het begin zal de grafsteen van cortenstaal een bruinoranje roest kleur hebben. Door omstandigheden kunnen vlekken en kleurverschillen ontstaan, dit verdwijnt met de tijd. Vrij snel heeft cortenstaal een wat donkerdere geroeste kleur zoals al het ijzer. Schoonmaken kan met water en sop. De natuurlijke en eigentijdse uitstraling geven karakter aan de grafsteen.

grafsteen cortenstaal letterplaat
grafsteen cortenstaal met glas

Grafsteen cortenstaal met rivierkiezels en glasplaat

Grafstenen van en met cortenstaal geven nog meer mogelijkheden om onze gevoelens te uitten. Een grafsteen geeft verschillende gevoelens weer. Wij hebben een grote showroom en overzichtelijke website waar veel duurzame materialen in grafmonumenten zijn verwerkt. U kunt een bestaand ontwerp laten aanpassen naar uw wensen, een grafsteen samenstellen uit duurzame materialen of een volledig nieuwe grafsteen laten ontwerpen.

Grafsteen cortenstaal en versteend hout

Cortenstaal en versteend hout zijn een mooie combinatie. Versteend hout volledig door de natuur gemaakt, vorm gegeven en behouden. Cortenstaal ontwikkeld en bewerkt door mens en machine.

grafstenen cortenstaal versteend hout te Zeist
grafsteen 3d-tekening cortenstaal

3D tekeningen grafsteen cortenstaal

Van Dam Natuursteen zorgt voor een 3D tekening. Wij ontwerpen, vervaardigen, monteren en plaatsen grafstenen door heel Nederland. Na alle voorbereidingen met elkaar vinden wij het fijn om samen met familie en vrienden het monument te plaatsen op de begraafplaats. Bekijk op onze website de plaatsing met familie en vrienden.